Uitnodiging Landelijke Dag op 28 november 2022

De stichting Platform Appèl Kerk en Israël organiseert  op

Maandag 28 november 2022 (10-15.30 uur) in de Mattheüskerk te Utrecht een landelijke dag voor leden van de werkgroepen Kerk en Israël en verder alle overige belangstellenden.

U bent van harte welkom. Nodig ook anderen uit om de Landelijke Dag te bezoeken.

Het thema is:

Schuldbelijdenis en daarna. Onopgeefbaar verbonden?

Aanleiding voor deze dag is de tijdens de Kristallnachtherdenking op 8 november 2020 uitgesproken schuldbelijdenis tegenover de Joodse Gemeenschap in de Rav Aron Schuster synagoge te Amsterdam door de scriba van de PKN, ds. R .de Reuver.

En in het najaar van 2021 verscheen een brochure “Onopgeefbaar verbonden, Handreiking voor een kerkbreed gesprek over kerk en Israël”, uitgebracht door de Protestantse Raad voor Kerk en Israël. Beide ontvangt u als bijlage bij deze uitnodiging.

Op deze dag willen we interactief zoeken naar wat er concreet gebeurt met de uitgesproken schuldbelijdenis en met de brochure. Hoe kunnen we in onze eigen omgeving concreet opkomen voor Israël en tegen Jodenhaat? En misschien kunnen we tot aanbevelingen komen voor zowel de Prot. Raad als het moderamen van de PKN.

Sprekers:

Dr. Tom Fürstenberg, voorzitter en chazan van Beth Shoshanna in Raalte

Dr. Gert van Klinken, universitair docent kerkgeschiedenis PThU, Amsterdam

Dr. Eeuwout Klootwijk, wetenschappelijk beleidsmedewerker voor Kerk en Israël van de PKN

Ds. Koos Snaterse, voorzitter Prot. Raad voor Kerk en Israël.

Adres Mattheüskerk:
Hendrika van Tussenbroeklaan 1a
3533 SZ UTRECHT.
Tel: Tel. 06-30887948

Kosten: € 15,00 pp incl. koffie, thee en lunch.

Zie onder het programma van deze dag en hoe u zich kunt aanmelden.

Dagprogramma

Comments are closed.