Daniel Diker over het vredesplan van Amerika

De Stichting Platform Kerk & Israël heeft het grote genoegen u en jou uit te nodigen voor een bijzondere online lezing van de bekende Israëlische wetenschapper Daniel Diker op maandagavond 29 juni aanstaande om 19.30 uur.
Het Platform organiseert deze lezing samen met het CIDI(Centrum Informatie en Documentatie Israël) en Christenen voor Israël.

Daniel Diker zal in zijn lezing via Zoom ingaan op de vele vragen en meningen die nu over het vredesplan van de Amerikaanse president Trump de ronde doen. Hij zal vooral ingaan op de volgende punten:
Waarin verschilt dit plan van alle vorige vredesvoorstellen? Waarom ligt het nu op tafel en wat zijn de obstakels zowel voor de Israeli’s als de Palestijnen?
Er is nog veel onduidelijk, toch circuleren er allerlei standpunten op politiek en juridisch terrein.
Wat is waar en onwaar in de berichtgeving daarover in de media en in de publieke discussie?
Hoe kunnen Europa en Nederland bijdragen aan een vreedzame toekomst voor deze twee volken?

Daniel Diker is de voormalige secretaris generaal van het World Jewish Congress.
Op het ogenblik is hij onderzoeker aan het JCPA, het Jerusalem Centre for Public Affairs op het gebied van buitenlands beleid.
Uit hoofde van zijn werk, maar ook privé heeft hij vele invloedrijke kontakten zowel aan Israëlische als aan Palestijnse kant.

De lezing zal gehouden worden in het Engels maar Daniel heeft beloofd duidelijk en helder te spreken.

U bent van harte uitgenodigd om deze lezing bij te wonen, vanuit het comfort van uw eigen woonkamer. U hoeft op 29 juni enkel naar CIDI.nl of de CIDI-Facebookpagina te gaan om de lezing te volgen. Via de applicatie Zoom zal het tevens mogelijk zijn om vragen te stellen aan de deelnemers aan het debat. Wij kijken er naar uit om u online te treffen!

Om Zoom te gebruiken dient u op ‘Zoom’ te klikken en de aanwijzingen verder te volgen.

U kunt ook naar de website van het CIDI en daar op de lezing van Diker klikken.

Comments are closed.