Archive for 30 maart 2020

Antisemitisme: Wat wij u niet willen onthouden

De kerk van het Verenigd Koninkrijk heeft in 2018 de internationale definitie van antisemitisme (IHRA) overgenomen. Een prachtig initiatief.
In de link kunt de tekst lezen:

https://www.churchofengland.org/more/media-centre/news/bishops-adopt-international-definition-antisemitism

In de maand november van dit jaar heeft deze kerk een theologisch document het licht doen zien, waarin ze de relatie met het jodendom formuleert. Een belangrijk document als voorbeeld voor andere kerken!

Zie de link:

https://www.churchofengland.org/sites/default/files/2019-11/godsunfailingwordweb.pdf

Dan Diker over BDS

Zoals u in de laatste Nieuwsbrief kunt lezen, hopen we nog in dit jaar twee mensen naar ons land te halen die strijden tegen de boycotbeweging BDS. Deze afkorting staat voor: Boycot, Disinvestment and Sanctions mouvement, een wereldwijde actiegroep die druk uitoefent op regeringen en organisaties om Israël te isoleren op elk gebied, economisch, wetenschappelijk, artistiek en sportief.
De twee mensen om wie het gaat, zijn beide vurige pleitbezorgers van samenwerking en normalisatie tussen Joden en Palestijnen.…

Opinie-pijler, een nieuw tijdschrift

In december 2019 verscheen een nieuw tijdschrift, Opinie-pijler. Het is een Joods & christelijk kwartaalschrift voor meningsvorming, die wij graag bij u aanbevelen.
De redactie wordt gevormd door: rb S. Katz, drs. A.W.Bijloo, G.A. van der Spek- Begemann, drs. B Ridder, M. Verwordt en M. Schrover.

Zie bijgaande flyer:
Flyer_Opinie-pijler