Archive for 19 mei 2017

Vervolg kwestie Blok – Kairos-Sabeel

Het Overlegorgaan Joden en Christenen (OJEC) organiseerde dinsdag 16  mei jl. een ontmoeting in Arnhem tussen de direct betrokkenen over antisemitische uitspraken van de voorzitter van de organisatie Kairos-Sabeel Nederland, dhr. Kees Blok, gedaan te Apeldoorn in de vredesweek 2016.

Het Reformatorisch Dagblad publiceerde de volgende dag een verslag van deze gebeurtenis die wij U niet willen onthouden.

“Israël vergelijkbaar met nazi-Duitsland? Stop met deze demonische retoriek”.

De Israëlische „bezetting” van de Palestijnen is, aldus Kees Blok, op veel punten te vergelijken met de bezettende Duitse macht in Nederland.…

De kwestie Blok en Kairos-Sabeel.

Beste mensen,

Hieronder vindt u een brief van de Stichting Platform Appèl Kerk en Israël aan het moderamen van de PKN over de antisemitische uitspraken van de heer Blok, voorzitter van Kairos-Sabeel (een fusie van Vrienden van Sabeel en Kairos Palestina) en onze bezwaren tegen de steun van de PKN aan de anti-Joodse instelling Sabeel.

Van: Stichting Platform Appèl Kerk & Israël

Aan: Moderamen Protestantse Kerk Nederland, Postbus 8399,

3503 RJ Utrecht

Betreft: affaire Sabeel / Blok

Datum: Nieuw Vennep, 21 februari 2017

Geachte leden van het moderamen,

Andermaal meent de Stichting Platform Appèl Kerk & Israël u te moeten laten weten, zeer verontrust te zijn over bepaalde ontwikkelingen binnen onze kerk.…